Hungarian English
5th Hungarian GIS Conference 

Szponzoraink

 • geod_zrt Geodéziai és Térképészeti ZRT
  * Piacvezető geodéziai, térképészeti és GIS szolgáltatások Magyarországon
  * Közel 200 magasan képzett és tapasztalt kolléga
  Szolgáltatások:
  * Mobil Térképezés
  * Felmérési munkák
  * Fotogrammetria
  * GIS
  * Közmű geodézia
  * 3D városmodell
  Ezüst
 • FÖMI FÖMI
  A Földmérési és Távérzékelési Intézet központi hivatal, amelyet az agrár-és vidékfejlesztésért felelős miniszter irányít. A Kormány földmérési és térinformatikai államigazgatási szervezete. A FÖMI központi földmérési és térinformatikai szervezetként ellátja a téradat-infrastruktúrák működtetését lehetővé tévő térbeli alapadatkörök (állami alapadatok) gyűjtését, feldolgozását, tárolását, fejlesztését és szolgáltatását...
  Ezüst
 • Nemzeti Kataszteri Program Nonprofit Kft Nemzeti Kataszteri Program Nonprofit Kft
  A Társaság nonprofit feladata a digitális állami földmérési alaptérképi adatbázis készítésével összefüggő tevékenység szervezése és bonyolítása, a térképek ingatlannyilvántartási célra történő felhasználásának biztosítása. Részt vesz a részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésére és a részarány-tulajdon önálló földrészletbe történő kialakítására indított projekt gyors, hatékony és gazdaságos megvalósításában.
  Bronz
 • TopX Geo-ICT, The Netherlands TopX Geo-ICT
  Cégünk főleg nyílt forráskódú megoldásokkal foglalkozik, mint a MapWindow GIS, de a zárt forrású alkalmazásokat is használ, mint ESRI ArcGIS és MapInfo.
  * Fejlesztéseink a következő alapokon nyugszanak: MapWindow, PostGis, GeoServer, OpenLayers
  * Támogatást biztosítunk a MapWindow felhasználóknak, mely különböző beépülő modulokat tartalmaz
  * Szakanácsadás Nyílt Szabványokkal, webes szolgáltatásokkal és szolgáltatás-orientált architektúrákkal, valamint nyílt forráskódú szoftverekkel kapcsolatban
  Bronz
 • e_kozig eKÖZIG Zrt
  A debreceni székhelyű eKÖZIG Regionális Informatikai Szolgáltató Központ Zrt felismerve az információs társadalom kihívásait megalakulásától kezdve kiemelt figyelmet fordít a magyar közigazgatásban jelenlévő, informatikai eszközökkel támogatható folyamatokra.
 • geogis A tanszék nevéből adódóan sokoldalú oktatási és kutatási tevékenységet végez. További információt honlapunkon találhat.
 • MapWindow MapWindow
  The MapWindow GIS project includes a free and open source desktop geographic information system (GIS) with an extensible plugin architecture; a GIS ActiveX control; and C# GIS programmer library called DotSpatial. We would be happy to have you join our project. Feel free to browse this site, or follow the links below depending on if you are a GIS user, GIS programmer, or potential project contributor.
 • syncfusion Syncfusion
  Syncfusion is the enterprise technology partner of choice for Windows development, delivering a broad range of .NET components and controls coupled with a service-oriented approach throughout the entire application life cycle. Syncfusion has established itself as the trusted partner worldwide for use in mission-critical applications. Syncfusion is also committed to contributing to the developer community, and provides free white papers and e-books, to help increase developer knowledge and productivity.
 • ReSharper is a leading Visual Studio productivity tool that helps thousands of .NET developers worldwide. Visual Studio productivity tool
  ReSharper is the leading productivity tool for .NET developers, which fully integrates with Microsoft Visual Studio to maintain and improve code written in C#, VB.NET, ASP.NET MVC, JavaScript, CSS, HTML, XML, or XAML. ReSharper continuously inspects .NET code quality for errors and code smells and provides automatic quick-fixes; promotes best development practices with global and local code refactorings; helps explore code bases with powerful navigation and search features and assists in maintaining code with formatting.
 • GEOIQ GEOIQ
  A GeoIQ Térinformatikai Kft-nél hiszünk abban, hogy minőségi információkkal (légifelvételek, műholdfelvételek) hatékonyabbá válhat a döntéshozás. E célból alakult meg cégünk. Hírnevünkhöz hozzájárul a térbeli képalkotás területén nyújtott magas szintű technikai tudás, szakértelem, továbbá sok éves tapasztalatunk az adatgyűjtés, elemzés és kiértékelés terén.
 • Leica Geosystems Leica Geosystems
  A világ felméréséhez nyújtott közel 200 éves úttörő megoldásaival a Leica Geosystems elnyerte a térbeli adatok gyűjtésén, elemzésén, megjelenítésén dolgozó szakemberek bizalmát. A Leica Geosystems legfontosabb ismertetőjegye a térbeli adatok pontos mérését, gyors modellezését, könnyű elemzését és megjelenítését biztosító eszközök széles kínálata.
 • gpscom gpscom
  Cégünk, a GPSCOM Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 2008-ban alakult a Guards Távközlési Zrt. GPS és URH üzletágainak kiválásával, jogutódként.Ahogyan nevünk is mutatja, cégünk fő tevékenységei a műholdas helymeghatározás (GPS) eszközeinek nagy és kiskereskedelmi értékesítésére, valamint a vezeték nélküli hírközlés, ezen belül beszéd és adatátviteli URH eszközök nagy és kiskereskedelmi értékesítése és kapcsolódó szolgáltatások nyújtása.
 • CadInForm CadInForm
  A CAD+Inform Kft. 1991-ben alakult, számítógépes tervezõ rendszerek forgalmazására, fejlesztésére és az ezekkel kapcsolatos szolgáltatásokra. Az erõs kapcsolódás az Autodesk szoftver-technológiákhoz egyik meghatározója a CAD+Inform tevékenységének. A mûszaki-tervezõi alkalmazások lefedik az általános gépészetet, az építőipart és a térinformatikát. Ezeken a területeken a cég vállalkozik egyedi alkalmazások kifejlesztésére, oktatásra és konzultációra is.
 • Envirosense Envirosense
  Az Envirosense Hungary Kft. a távérzékelés, elsősorban a légi szenzorokkal készített felvételek készítésének, feldolgozásának specialistája. Olyan végtermékek fejlesztésével foglalkozunk, amelyek a hagyományos földi technológiákkal nem vagy csak nagy erőforrásokkal lehetséges. A távérzékelési eszközök közül elsősorban a légi hiperspektrális (AISA) és a LIDAR technológiákat alkalmazzuk. A termékek előállítása során számos hazai és nemzetközi céggel, kutatóintézettel és felsőoktatási intézettel dolgozunk együtt, hogy a rendelkezésre álló technológiák közül a legkorszerűbbeket és a leghatékonyabbakat tudjuk alkalmazni a gyakorlatban.
 • krf KRF
  Károly Róbert Főiskola
  A Károly Róbert Főiskola alapítása óta a munkaerő-piaci igényeket követve folyamatosan megújította és bővítette képzési kínálatát, megteremtve a minőségi és társadalmilag hasznosuló képzések működési feltételeit. Több mint öt évtizedes működése során intézményünk mindig arról volt közismert, hogy elébe megy a felsőoktatás kihívásainak, így a felsőoktatás iránt jelentkező munkaerő-piaci igényeknek is. ...
 • CW Computerworld
  Az idén 45 éves Computerworld az IDG kizárólagos magyarországi licencpartnerének, a Project/029-nek B2B üzletága, mely magában foglalja a Computerworld üzleti-informatikai szaklapot, a computerworld.hu hírportált, valamint a szakmai konferenciákat, melyek a szereplők összehozásával, a vélemények megvitatásával, az üzleti és informatikai döntéshozóknak, döntés-előkészítőknek szóló elemzésekkel együttesen járulnak hozzá a hazai vállalkozások versenyképessé tételéhez.
 • ?
  Az Ön cége?
Legyen a szponzorunk!


5. Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás

ELSŐ KÖRLEVÉL


Átutalási információk:
Meridián Alapítvány (4225 Debrecen, Erdőhát u. 47.)
Számlaszám: 61400045-11027645
(Vámospércs és Vidéke Takarékszövetkezet)


A Debreceni Egyetem Természetföldrajzi és Geoinformatikai Tanszéke örömmel jelenti be, hogy 2014. május 29. (csütörtök) és 31. (szombat) között megrendezésre kerül az V. Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás. Az esemény ad helyet továbbá a MapWindow OpenSource GIS & OSGeo közösségek ez évi konferenciájának is.

A Debreceni Egyetem konferenciájának célja, hogy elősegítse a felhasználók ismereteinek bővítését és szakmai fejlődését a GIS (szabad és piaci szoftverek) témakörében. A három napos program során prezentációk, vitaindító előadások, workshopok és társasági események várják a résztvevőket.

Az első napon magyar résztvevőké a főszerep, kizárólag magyar nyelvű prezentációkkal, workshopokkal és vitaindító előadásokkal. A második napon már vegyesen magyarul és angolul zajlanak a programok, valamint ekkor veszi kezdetét a MapWindow OpenSource GIS & OSGeo közösségek konferenciája. A harmadik nap programjai kizárólag angol nyelven kerülnek lebonyolításra főként MapWindow GIS & DotSpatial valamint általános OpenSource GIS témakörben. Ezen a napon MapWindow, DotSpatial, GRASS, QGis, OpenLayers, GDAL, GEOS, LeafLet prezentációk várhatóak.

A Szakkiállítás egy kiváló lehetőség, hogy a cégek bemutathassák termékeiket és szolgáltatásaikat. A Szakkiállítás a konferencia résztvevőin kívül szabadon látogatható civilek számára is, ezzel is bővítve a lehetséges új ügyfelek körét. A poszterszekciók és a kísérőesemények a kiállító területen zajlanak, folyamatos forgalmat biztosítva a konferencia során is. A Szakkiállítás az első két nap során látogatható.

A konferenciára nemcsak a különböző szintű GIS-felhasználók jelentkezését várjuk, hanem mindenkit szeretettel látunk, aki szeretne többet megtudni a Térinformatika világáról.
A regisztrációt megnyitottuk, azok az érdeklődők, akik 2014. március 30. előtt átutalják a regisztrációs díjat, kedvezményben részesülnek.A Debreceni Egyetemről és a MapWindow nyílt forráskódú GIS alkalmazásról

Debreceni Egyetem

A debreceni felsőoktatás történelmi gyökerei egészen a 16. századig nyúlnak vissza. Az 1538-ban alapított Debreceni Református Kollégium a magyar oktatás és kultúra megőrzésében és fejlődésében évszázadokon át vezető szereppel bírt.
Az Egyetem történetéről bővebben az Egyetem honlapján olvashat.

A konferencia szervezői:
A Debreceni Egyetem Földtudományi Intézete, az MTA Földrajzi Tudományos Bizottság Geoinformatikai Albizottsága, az MTA DAB Környezettudományi Bizottsága, a HUNAGI és az eKÖZIG ZRT.

Kapcsolattartók
Prof. Dr. Lóki József
e-mail: loki.jozsef@science.unideb.hu
Dr. Szabó Szilárd, egyetemi docens, tanszékvezető
e-mail: szabo.szilard@science.unideb.hu
Természetföldrajzi és Geoinformatikai Tanszék
Debreceni Egyetem
H-4032 Debrecen Egyetem tér 1. Pf. 9.
Tel.: +36-52-512 900/22113 vagy 22326

Átutalási információk:
Meridián Alapítvány (4225 Debrecen, Erdőhát u. 47.)
Számlaszám: 61400045-11027645
(Vámospércs és Vidéke Takarékszövetkezet)

MapWindow GIS

A MapWindow GIS nyílt forráskódú GIS alkalmazás, melynek plugin architektúrája bővíthető. A GIS ActiveX vezérlője a MapWinGIS; a C# GIS programozói könyvtára pedig a DotSpatial.
További információ www.mapwindow.org

Kapcsolattartók
Prof. Dan Ames, a MapWindow GIS & DotSpatial projekt vezetője
Paul Meems B.Sc., a MapWindow GIS projekt csoportvezetője, a konferencia társszervezője
e-mail: Dan Ames, Paul Meems

Fedezze fel Debrecent okostelefonja segítségével!
Kattintson ide!A konferencia szervező bizottsága

Elnök: Dr. Lóki József egyetemi tanár
Társelnök: Pajna Sándor eKÖZIG ZRT. vezérigazgató
Cseri József a Nemzeti Kataszteri Program Nonprofit KFT. igazgatója
Dr. hab. Szabó Szilárd az MTA Geoinformatikai Albizottság elnöke


A konferencia titkársága

Dr. hab. Szabó Szilárd - regisztráció, tudományos ügyek
e-mail
Dr. Szabó Gergely - szállásügyekben tájékoztatás, cikkek
e-mail
Balázs Boglárka - pénzügyek (számlák, átutalások)
e-mail
Boda Judit - a konferencia honlapja
e-mail
Paul Meems - euró számlák, MapWindow
e-mail


5. Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás
Elmélet és gyakorlat találkozása
Letöltés (pdf)