Hungarian English
8th Hungarian GIS Conference 

Szponzoraink és kiállítóink

 • civis drone CIVIS DRONE
  FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEK:
  *terménybecslés *belvíz és árvíz kárfelmérés *vadkár felmérés *általános felmérés *sport események *profi és amatőr versenyek *tömegrendezvények, ünnepségek *koncertek, fesztiválok *esküvők és családi rendezvények *ingatlanpiaci hirdetések *szállások és vendéglátóhelyek *reklám- és marketing filmek *sportlétesítmények *település marketing videók *építészet *épület és útdiagnosztika *tetők, kémények, hidak vizsgálata *terület megfigyelés
  Arany
 • Nemzeti Kataszteri Program Nonprofit Kft Nemzeti Kataszteri Program
  Nonprofit Kft

  A Társaság nonprofit feladata a digitális állami földmérési alaptérképi adatbázis készítésével összefüggő tevékenység szervezése és bonyolítása, a térképek ingatlannyilvántartási célra történő felhasználásának biztosítása. Részt vesz a részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésére és a részarány-tulajdon önálló földrészletbe történő kialakítására indított projekt gyors, hatékony és gazdaságos megvalósításában.
  Ezüst
 • CadInForm Cad+Inform Kft.
  A CAD+Inform Kft. 1991-ben alakult, számítógépes tervezõ rendszerek forgalmazására, fejlesztésére és az ezekkel kapcsolatos szolgáltatásokra. Az erõs kapcsolódás az Autodesk szoftver-technológiákhoz egyik meghatározója a CAD+Inform tevékenységének. A mûszaki-tervezõi alkalmazások lefedik az általános gépészetet, az építőipart és a térinformatikát. Ezeken a területeken a cég vállalkozik egyedi alkalmazások kifejlesztésére, oktatásra és konzultációra is.
  Bronz
 • FTFF BFKH Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály
  2017. január 1-től a Földmérési és Távérzékelési Intézet jogutódja Budapest Főváros Kormányhivatala. A földmérési, térinformatikai, távérzékelési feladatok zökkenőmentes ellátását a Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály biztosítja. Feladatainkon túl törekszünk az EU-s szakmai kötelezettségek végrehajtására, részt vállalunk a közép- és felsőfokú szakoktatásban, valamint nemzetközi szakmai szervezetekben képviseljük hazánkat.
 • GDi ESRI GDi Magyarország Kft.
  GDi Magyarország Kft (korábban ESRI Magyarország Kft.) az ESRI ArcGIS termékek és a működő térinformatikai rendszerek egyetlen magyarországi szállítója.
 • gpscom GPSCOM
  Cégünk, a GPSCOM Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 2008-ban alakult a Guards Távközlési Zrt. GPS és URH üzletágainak kiválásával, jogutódként. Fő tevékenységeink a műholdas helymeghatározás (GPS/GNSS) eszközei, valamint a beszéd- és adatátviteli URH eszközök nagy- és kiskereskedelmi értékesítése, továbbá a műholdas kommunikációs eszközök, illetve az ezekhez kapcsolódó szolgáltatások értékesítése.
 • Leica Geosystems Leica Geosystems Hungary Kft.
  A világ felméréséhez nyújtott közel 200 éves úttörő megoldásaival a Leica Geosystems elnyerte a térbeli adatok gyűjtésén, elemzésén, megjelenítésén dolgozó szakemberek bizalmát. A Leica Geosystems legfontosabb ismertetőjegye a térbeli adatok pontos mérését, gyors modellezését, könnyű elemzését és megjelenítését biztosító eszközök széles kínálata.
 • GEOIQ GeoIQ Térinformatikai Kft.
  A GeoIQ Térinformatikai Kft-nél hiszünk abban, hogy minőségi információkkal (légifelvételek, műholdfelvételek) hatékonyabbá válhat a döntéshozás. E célból alakult meg cégünk. Hírnevünkhöz hozzájárul a térbeli képalkotás területén nyújtott magas szintű technikai tudás, szakértelem, továbbá sok éves tapasztalatunk az adatgyűjtés, elemzés és kiértékelés terén.
 • geod_zrt Geodéziai és Térképészeti ZRT
  * Piacvezető geodéziai, térképészeti és GIS szolgáltatások Magyarországon
  * Több mint 200 magasan képzett és tapasztalt kolléga
  Szolgáltatások:
  * Mobil Térképezés
  * Felmérési munkák
  * Birtokjog
  * Fotogrammetria
  * GIS
  * Közmű geodézia
  * 3D városmodell
 • Envirosense Envirosense Hungary Kft.
  A távérzékelés, elsősorban a légi szenzorokkal készített felvételek készítésének, feldolgozásának specialistája. A távérzékelési eszközök közül elsősorban a légi hiperspektrális (AISA) és a LIDAR technológiákat alkalmazzuk. A termékek előállítása során számos hazai és nemzetközi céggel, kutatóintézettel és felsőoktatási intézettel dolgozunk együtt, hogy a rendelkezésre álló technológiák közül a legkorszerűbbeket és a leghatékonyabbakat tudjuk alkalmazni a gyakorlatban.
 • EKE EKE Gyöngyösi Károly Róbert Campus
  Távérzékelési Kutatóintézet
 • HEREmaps HERE Technologies
  A több mint 30 éves HERE Technologies (korábban Navteq, Nokia Maps) navigációs térképekkel és helyalapú szolgáltatásokkal foglalkozik. Tulajdonosai: Audi, BMW, Daimler, Intel, GIS, Tencent, Navinfo.
 • GEOINFO logo Természetföldrajzi és Geoinformatikai Tanszék
  A tanszék nevéből adódóan sokoldalú kutatási tevékenységet végez. Ebben az újabb irányzatok (távérzékelés, tájmetria) ugyanúgy helyet kapnak, mint a hagyományosabb, de modern szemléletű geomorfológiai kutatások. A tanszék oktatóinak tudományos kutatásai a Földtudományi Doktori Iskola "A lito- és hidroszféra természetes és antropogén folyamatai" c. doktori programhoz kapcsolódnak.
 • ?
  Az Ön cége?
Legyen a szponzorunk!


8. Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás

ELSŐ KÖRLEVÉL

A Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás Szervezőbizottsága tájékoztatja a kedves érdeklődőket, hogy Budapest Főváros Kormányhivatalának határozata alapján a 2017. május 25-26. között megrendezésre kerülő VIII. Térinformatikai Konferencia és Szakkiállításon való részvétel 3 továbbképzési pontot ér.
"A rendezvényen az előadások tartásáért az előadóknak előadásonként plusz 1 továbbképzési pont jár."

Átutalási információk:
GeoGIS Alapítvány (4032 Debrecen, Egyetem tér 1.)
Számlaszám: 60600084-11120188-00000000
(Hajdú Takarék Takarékszövetkezet)


A Debreceni Egyetem Természetföldrajzi és Geoinformatikai Tanszéke örömmel jelenti be, hogy 2017. május 25. (csütörtök) és 26. (péntek) között megrendezésre kerül a VIII. Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás.

A Debreceni Egyetem konferenciájának célja, hogy elősegítse a felhasználók ismereteinek bővítését és szakmai fejlődését a GIS (szabad és piaci szoftverek) témakörében. A két napos program során prezentációk, vitaindító előadások, workshopok és társasági események várják a résztvevőket.

A Szakkiállítás egy kiváló lehetőség, hogy a cégek bemutathassák termékeiket és szolgáltatásaikat. A Szakkiállítás a konferencia résztvevőin kívül szabadon látogatható civilek számára is, ezzel is bővítve a lehetséges új ügyfelek körét. A poszterszekciók és a kísérőesemények a kiállító területen zajlanak, folyamatos forgalmat biztosítva a konferencia során is.

A konferenciára nemcsak a különböző szintű GIS-felhasználók jelentkezését várjuk, hanem mindenkit szeretettel látunk, aki szeretne többet megtudni a Térinformatika világáról.
A regisztráció 2017. január 1-től elérhető, azok az érdeklődők, akik 2017. március 31. előtt átutalják a regisztrációs díjat, kedvezményben részesülnek.A Debreceni Egyetemről

A debreceni felsőoktatás történelmi gyökerei egészen a 16. századig nyúlnak vissza. Az 1538-ban alapított Debreceni Református Kollégium a magyar oktatás és kultúra megőrzésében és fejlődésében évszázadokon át vezető szereppel bírt.
Az Egyetem történetéről bővebben az Egyetem honlapján olvashat.

A konferencia szervezői:
A Debreceni Egyetem Földtudományi Intézete, az MTA Földrajzi Tudományos Bizottság Geoinformatikai Albizottsága, az MTA DAB Földtudományi Bizottsága, a Magyar Földrajzi Társaság, a HUNAGI és az eKÖZIG ZRT.

Kapcsolattartók:
Prof. Dr. Lóki József, professzor emeritus
e-mail

Prof. Dr. Szabó Szilárd, egyetemi tanár, tanszékvezető
e-mail

Természetföldrajzi és Geoinformatikai Tanszék
Debreceni Egyetem
H-4032 Debrecen Egyetem tér 1.
H-4002 Debrecen, Pf. 400
Tel.: +36-52-512 900/22113 vagy 22326

Átutalási információk:
GeoGIS Alapítvány (4032 Debrecen, Egyetem tér 1.)
Számlaszám: 60600084-11120188-00000000
(Hajdú Takarék Takarékszövetkezet)A konferencia szervezőbizottsága

A konferencia védnöke: Hajzer Károly, BM informatikai helyettes államtitkár


Elnök: Prof. Dr. Szabó Szilárd az MTA Geoinformatikai Albizottság elnöke

Társelnök: Dr. Lóki József professzor emeritus
Pajna Sándor eKÖZIG ZRT. vezérigazgató
Cseri József a Nemzeti Kataszteri Program Nonprofit KFT. igazgatója

A konferencia titkársága

Prof. Dr. Szabó Szilárd - regisztráció, tudományos ügyek
e-mail
Dr. Szabó Gergely - szállásügyekben tájékoztatás, cikkek
e-mail
Szentesi Andrea - pénzügyek (számlák, átutalások)
e-mail
Dr. Balázs Boglárka - regisztráció, cikkfeltöltés, számlázás, a konferencia honlapja
e-mail

Nyomtatható verzió

Tervezett Program

Első nap (2017. május 25.)
8:00 – Regisztráció
10:15 – 10:30 Megnyitó AULA (Főépület II. emelet)
10:30 – 12:00 Plenáris előadások
12:00 – 12:45 Szakkiállítás megnyitója, kiállítók bemutatkozása(Díszudvar - Főépület földszint)
12:45 – 13:30 Ebédszünet (Főépület III. emeleti kerengő)
13:45 – 16:05 Szekcióülések
16:10 – 16:30 Büfé (Díszudvar - Főépület földszint)
16:30 – 17:10 I. Poszterszekció (díszudvar - Főépület)
17:10 – 19:30 Szekcióülések
19:30 – 21:30 Állófogadás (Főépület III. emelet kerengő)
Második nap (2017. május 26.)
8:00 – Regisztráció párhuzamosan a szekcióülésekkel (Főépület portával szemben)
8:10 – 9:00 Büfé (Díszudvar - Főépület földszint)
9:00 – 11:20 Szekcióülések
11:20 – 12:00 II. Poszterszekció (díszudvar - Főépület)
12:00 – 12:40 Szakmai tanácskozás a kiállítókkal (Díszudvar - Főépület földszint)
12:40 – 13:40 Ebédszünet (Főépület III. emeleti kerengő)
13:45 – 15:00 FÓRUM - A Térinformatikai Konferencia záróértékelése (Főépület földszint III. terem)Előadások

2017. május 25.

Plenáris előadások
1. Monszpart Zsolt (Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, Innovációs és általános elnökhelyettes)
Kormányzati befektetés az innovációba
2. Cseri József (Nemzeti Kataszteri Program Kft. igazgató)
Állami földmérési alaptérképi adatbázis felújítása
1. szekció: Városi térinformatika
FŐÉPÜLET földszint I. terem
Moderátor: Pajna Sándor

13:45–14:05 Deák Attila
A lakossági energiafelhasználás geoinformatikai vizsgálata
14:05–14:25 Fülöp Júlia
Központi víziközmű nyilvántartások hazai helyzete
14:25–14:45 Hegedűs László Dávid
A térinformatika szerepe a hazai nagyvárosok közösségi közlekedésének vizsgálatában
14:45–15:05 Kriska Olivér - Nagy Gyula
A határérzetek vizsgálata térinformatikai módszerek segítségével
15:05–15:25 Morva Tamás - Gyenizse Péter
Újabb eredmények Pécs lakóterületének geoinformatikai minősítésében
15:25–15:45 Varga Ágnes
Térinformatika a vidékfejlesztésben: online térségmarketing a GPS Visualizer segítségével
15:45–16:05 Pálóczi Gábor - Pénzes János - Molnár Ernő
Térinformatikai módszerek alkalmazása a munkapiaci körzetek lehatárolása során
2. szekció: Fotogrammetria
FŐÉPÜLET földszint II. terem
Moderátor: Dr. Szabó Gergely

13:45–14:05 Mészáros János – Fellegi Máté
Drón távérzékelt légifelvételek külső tájékozásának pontossági vizsgálata
14:05–14:25 Mészáros János – Pánya István – Petkes Zsolt – Szücsi Frigyes
Térinformatika és fotogrammetria alkalmazási lehetőségei a régészetben
14:25–14:45 Árvai Mátyás – Mészáros János – Koós Sándor – Csáfordi Péter – Gedeon Csongor – Tóth Tibor – Takács Katalin – Pásztor László
Az MTA ATK TAKI Proximal Soil Sensing platformjának térinformatikai lehetőségei
14:45–15:05 Barkóczi Norbert – Bertalan László – Szabó Gergely
Eltérő kamera-típusok képeiből generált felszínmodellek összehasonlítása mikrotopográfiai vizsgálatokban
15:05–15:25 Kurtyák Ádám – Gönczy Sándor – Tar Edina
Karsztjelenségek vizsgálata légi fotogrammetriai módszerrel az aknaszlatinai sókarszt területén (Kárpátalja, Ukrajna)
15:25–15:45 Balla Csilla – Mészáros György – Petrányi Bernadett
Fotogrammetria a Kormányhivatalban
3. szekció: I. Angol nyelvű szekció
FŐÉPÜLET földszint III. terem
Moderátor: Prof. Dr. Szabó Szilárd

13:45–14:05 Muhannad Hammad – László Mucsi – Boudewijn Van Leeuwen
Generation of DEMs of the Syrian coastal mountains from Sentinel-1 data
14:05–14:25 Zoltán Fazekas – Balázs Németh – András Mihány – Péter Gáspár
Terrain and speed-limit optimized cruise control for heavy road vehicles
14:25–14:45 Hajnalka Neuberger – Attila Juhász – Christian Kruse
Automatic detection of World War II. objects based on airborne LiDAR data
14:45–15:05 József Attila Jankó – György Szabó
Geocoding as Accumulating Intangible Spatial Asset
15:05–15:25 Marianna Zichar
Added values of additive manufacturing to geoinformatics
15:25–15:45 Ervin Wirth – György Szabó
Consequences of Map Projections
4. szekció: Tér & adat
FŐÉPÜLET földszint 5. (MULTIFUNKCIÓS) terem
Moderátor: Dr. Mikus Gábor

13:45–14:05 Szikszai Csaba
Magyarország II. világháborús bombázottsági adatbázisának létrehozása
14:05–14:25 Utasi Zoltán
Az egységes szemlélet felé: az alaptérképek integrálásának elvi és gyakorlati problémái
14:25–14:45 Harsányi Melinda - Kovács Iván
A Nemzeti Térinformatikai Alaptérkép koncepciója
14:45–15:05 Mikus Gábor
Földmegfigyelési eredmények és jövőkép az átalakuló FÖMI-ben
15:05–15:25 Ungvári Zsuzsanna
Térinformatika gyakorlatok oktatása informatika mesterszakos hallgatóknak
15:25–15:45 Irás Krisztina
Térképész-geoinformatikus képzés az ELTE-n
15:45–16:05 Szűcs Kálmán - Cseh-Szombathy Péter - Torma Viktor - Szlovák Gergely - Déri Ferenc
Térinformatikai adatáramlás egy erdészeti szakrendszerben
I. poszterszekció
FŐÉPÜLET földszint Díszudvar
Moderátor: Dr. Tóth Csaba

1. László Bertalan – Kory M. Konsoer
High resolution sonar-based methods for river bed monitoring
2. Kiss Barbara – Pénzes János – Túri Zoltán Krisztián – Pálóczi Gábor
Elérhetőségi vizsgálatok Miskolc közúti közlekedésére
3. Shwan Othman Hussein
Spatio-temporal variations of the vegetation dynamics from a series of available multi-dates satellite images
4. Agárdi Norbert – Koczó Fanni – Mezei Gáspár – Nemerkényi Zsombor – Szabó Renáta
Magyarország Nemzeti Atlaszának vízrajzi adatbázisa
5. Vass Norbert
Az erdőhatár geoinformatikai módszerekkel történő vizsgálata az Ukrán-Kárpátokban
5. szekció: Városi térinformatika
FŐÉPÜLET földszint I. terem
Moderátor: Dr. Kozma Gábor

17:10–17:30 Vida György ‒ Dudás Gábor
A regionális versenyképesség módosítható területi egység problémájának vizsgálata térinformatikai szoftverekkel
17:30–17:50 Potó Vivien – Barsi Árpád
Önvezető járművek helymeghatározása 3D városmodell segítségével
17:50–18:10 Csörgits Péter
Városmodellezés, épületmodellezés különböző adatforrások együttes felhasználásával
18:10–18:30 Kisréti Ákos
KARESZ a KAPU-ban
18:30–18:50 Wirth Ervin ‒ Szabó György
Evakuációs modellek térszervezési alternatívái
18:50–19:10 Mátyás Szabolcs
A térinformatika a hazai rendvédelmi szervek gyakorlatában
19:10–19:30 Pődör Andrea
Hallgatói zajmérési projektek tapasztalatai
6. szekció: Pontfelhő
FŐÉPÜLET földszint II. terem
Moderátor: Dr. Telbisz Tamás

17:10–17:30 Szutor Péter
Ipari pontfelhők tömörítése
17:30–17:50 Kovács Zoltán – Katona Zsolt – Takács László
Teljes jelalakos LiDAR adatok feldolgozása erdőterületeken
17:50–18:10 Kiss Gyöngyvér
Point Cloub – Pontfelhő kiértékelés nemzetközi piacra
18:10–18:30 Kozics Anikó – Burai Péter
Nagyfelbontású domborzatmodellek összehasonlítása alföldi mintaterületen
18:30–18:50 Látos Tamás – Telbisz Tamás
LiDAR-alapú automatikus felszínforma-osztályozás szlovéniai mintaterületeken
18:50–19:10 Szabó Zsuzsanna – Tomor Tamás – Szabó Szilárd
Fluviális formakincs detektálás
7. szekció: Hidrológia
FŐÉPÜLET földszint III. terem
Moderátor: Prof. Dr. Szabó József (DE)

17:10–17:30 Bertalan László – Szabó Gergely – Szabó Szilárd
Hidrológiai tényezők lehetséges hatásai a Sajó magyarországi szakaszának mederfejlődésére
17:30–17:50 Gálya Bernadett – Riczu Péter – Blaskó Lajos – Tamás János
Aszály kialakulásának vizsgálata térinformatikai eszközökkel a Szolnok–Túri-sík és a Nyírség területén
17:50–18:10 Laborczi Annamária – Pásztor László – Szatmári Gábor – Takács Katalin – Illés Gábor
Kategória típusú talajjellemzők térbeli kiterjesztésének lehetőségei
18:10–18:30 Nagy Bálint
Az árvízi védekezés támogatása hidrológiai modellezéssel egy kisvízfolyás példáján
18:30–18:50 Takács Katalin – Laborczi Annamária – Szatmári Gábor – Bakacsi Zsófia – Pásztor László
Hidrológiai térképezés digitális talajtérképezési módszerek alkalmazásával
18:50–19:10 Vass Róbert – Czomba Péter – Liba Nándor – Szabó Gergely
Szedimentológiai és geoinformatikai vizsgálatok a Felső-Tisza hullámtéri típusterületein
8. szekció: Tér & adat
FŐÉPÜLET földszint 5. (MULTIFUNKCIÓS) terem
Moderátor: Dr. Pázmányi Sándor

17:10–17:30 Takács Krisztián
Fentrol.hu - Üzemeltetési tapasztalatok
17:30–17:50 Mihalik Mihály
Magyar részvétel a Többnemzeti Térinformatikai Együttműködési Programban
17:50–18:10 Mikesy Gábor
Magyar földrajzi nevek webes térképi alkalmazásokban
18:10–18:30 Mihály Szabolcs – Palya Tamás – Remetey-Fülöpp Gábor
Az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok program indikátorai és monitoringja - a hazai térinformatikai lehetőségekről
18:30–18:50 Patkó Gergely András
A Topográfia térinformatikai támogatása
18:50–19:10 Pásztor László – Laborczi Annamária – Szatmári Gábor – Takács Katalin – Illés Gábor - Szabó József
Mi várható a megújult hazai talaj téradat infrastruktúrától?

2017. május 26.

9. szekció: TECH
FŐÉPÜLET földszint I. terem
Moderátor: Kákonyi Gábor

9:00–9:20 Érsek Ákos – Pap Krisztián
Tisztán, pontosan és gyorsan Spectra Precision és South Navigation GNSS és optikai mérőműszerek
9:20–9:40 Kákonyi Gábor
A képfeldolgozás jelene/jövője: hatalmas adatsilók, képelemzés a "felhőben"
9:40–10:00 Kristóf Dániel
Térinformatika a FÖMI után: folyt. köv.
10:00–10:20 Mándi Nagy Péter ‒ Prajczer Tamás ‒ Nyőgéri Gábor
Egy navigációs alkalmazás építőkockákból
10:20–10:40 Pallos Péter
Zsebemben a szkennerem ‒ Leica BLK 360
10:40–11:00 Vízhányó József
Alkalmazott térinformatika
11:00–11:20 Stenzel Sándor
Állószkennerek változatos felhasználása a Geodézia Zrt-nél
10. szekció: Távérzékelés
FŐÉPÜLET földszint II. terem
Moderátor: Dr. Burai Péter

9:00–9:20 Bekő László ‒ Hunyadi Gergely ‒ Burai Péter ‒ Sporcic Deán ‒ Enyedi Péter ‒ Kiss Alida ‒ Lénárt Csaba ‒ Tomor Tamás
Fafaj szintű erdő osztályozás nagyfelbontású távérzékelt adatok felhasználásával
9:20–9:40 Grüll Judit ‒ Mészáros János ‒ Pörneczi Attila
Mezőgazdasági területek vizsgálata különböző típusú multispektrális kamerák segítségével – első tapasztalatok
9:40–10:00 Henits László ‒ Liska Csilla Mariann ‒ Mucsi László
A mezőgazdasági táblaméret változása 1986-tól napjainkig idősoros távérzékelt adatok alapján
10:00–10:20 Liska Csilla Mariann – Mucsi László – Henits László
A felszínborítás térképezése Sentinel-2 idősor alapján Csongrád megye területére
10:20–10:40 Szabó Loránd – Szabó Szilárd
Osztályozási pontosság hiperspektrális légifelvételek és multispektrális űrfelvételek alapján
10:40–11:00 Berke József – Báldoghi Tamás – Major Krisztina – Kozma-Bognár Veronika
Képalkotó algoritmusok NDVI indexre gyakorolt hatása
11. szekció: II. Angol nyelvű szekció
FŐÉPÜLET földszint III. terem
Moderátor: Dr. Balázs Boglárka

9:00–9:20 Orsolya Gyöngyi Varga – Szilárd Szabó
Application of new indicators in land change analysis
9:20–9:40 Béla Márkus
Case-based education in geoinformatics
9:40–10:00 Mohamed Amine Korteby – Zoltán Gál
Adaptive Location Based Emergency Message Service: ALBEMS using Wireless Sensor Network
10:00–10:20 Tomáš Pohanka
Distributed spatial database systems for sensor data
10:20–10:40 Boglárka Balázs – Szilárd Szabó
Drought tendencies as reflected in MODIS images
12. szekció: Kutatásmódszertan
FŐÉPÜLET földszint 5. (MULTIFUNKCIÓS) terem
Moderátor: Dr. Pásztor László

9:00–9:20 Schlosser Aletta Dóra
Objektumok detektálása térinformatikai adatok felhasználásával
9:20–9:40 Szatmári Gábor ‒ Laborczi Annamária ‒ Takács Katalin ‒ Pásztor László
Országos léptékű szerves széntartalom térképezés a GSOC17 specifikációi alapján adatbányászati és geostatisztikai módszerekkel
9:40–10:00 Telbisz Tamás ‒ Karátson Dávid ‒ Látos Tamás
Vulkánok térfogatszámításával kapcsolatos módszertani kérdések
10:00–10:20 Bozó Ádám ‒ Hegyi Balázs ‒ Molják Sándor ‒ Lakatos László ‒ Nagy Richárd
Agroökológiai szempontú termőhely-minősítés az Egri borvidéken
10:20–10:40 Dudás Gábor ‒ Boros Lajos ‒ Kovalcsik Tamás ‒ Kovalcsik Balázs
Az Airbnb térbeliségének vizsgálata raszteres adatábrázolási technika alkalmazásával
10:40–11:00 Halmai Ákos – Kiss Kinga – Hervai András – Máté Kornél – Czigány Szabolcs – Pirkhoffer Ervin
Tektomorfológiai vizsgálatok kisminta modelltérben
11:00–11:20 Tóth Csaba Albert ‒ Nagy Péter ‒ Pethe Mihály ‒ Tildy Péter ‒ Braun Mihály ‒ Prónay Zsolt
Geofizikai módszerek alkalmazása a kunhalom kutatásban
13. szekció: Kartográfia és geovizualizáció
FŐÉPÜLET II. emelet X. terem
Moderátor: Dr. Siki Zoltán

9:00–9:20 Simon Bertalan
Klaszter- és hot-spot analízis módszereinek felhasználása emlékezetpolitikai kutatásokban
9:20–9:40 Takács Bence – Siki Zoltán
Centiméter pontosságú ETRS89-EOV/Balti átszámítás nyílt forráskódú környezetben
9:40–10:00 Balogh Dániel – Gede Mátyás
3D tematikus vizualizációk lehetőségei QGIS-sel és Cesiummal
10:00–10:20 Balogh Szabolcs – Sütő László – Molják Sándor – Hegyi Balázs – Nagy Richárd
Történeti térképek felszínborítási kategóriainak egységes jelkulcsrendszerének módszertana
10:20–10:40 Nagy Gábor
Egy terület lejtésviszonyainak ábrázolása
10:40–11:00 Szabó Renáta
A tengerhajózás térképei régen és ma
11:00–11:20 Homoki Erika – Sütő László – Kohán Balázs
Térinformatikai megjelenítés alkalmazásának lehetőségei a szövegelemzésekben
II. poszterszekció
FŐÉPÜLET földszint Díszudvar
Moderátor: Dr. Tóth Csaba

1. David Honek, Martin Caletka, Michaela Danacova
The water erosion in Myjava Upland, Slovakia
2. Czimbalmos Róbert
Helyspecifikus gazdálkodás alkalmazásának tapasztalatai a forgatás nélküli művelésben Karcagon
3. Barkóczi Norbert
Virtuális valóság alkalmazási lehetőségei az oktatásban
4. Novák Zsolt – Boudewijn van Leeuwen – Szatmári József – Tobak Zalán – Kovács Ferenc
Sentinel 1 radarfelvételek előfeldolgozása és felhasználási lehetőségei
5. Siki Zoltán
Kiterjesztett valóság alkalmazása az oktatásban avagy térinformatikai homokozó nem csak kicsiknek
6. Négyesi Gábor – Lóki József
Mezővédő fásítások felmérésének eredményei a Nyírségben


VIII. Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás
Az elmélet és a gyakorlat találkozása


Konferencia kötet borítója
Letöltés (pdf)

 

Szponzorok & Kiállítók

Lehetőségek
A konferencia támogatásával népszerűsítjük vállalkozását, non-profit és egyéb szervezetét (pl. kiskereskedők, tanácsadói cégek) a GIS közösségen belül. Növeljük cége jelentősségét és márkájának ismertségét a konferencia résztvevői között azáltal, hogy mind internetes és nyomtatott felületen, mind pedig a kiállítás során hangsúlyozzuk támogatásukat.
A szponzori és a kiállítói díjak 50000 Ft-tól kezdődnek,
melyek egy részét a kávészünetek, az esti állófogadások, és a tombola sorsolás finanszírozására fordítjuk.

A szponrozok és kiállítók részére szóló rövid összefoglaló az alábbi linken található:
Szponzorálási és kiállítási lehetőségek

Szponzoroknak nyújtott szolgáltatások:
 • A támogatók kiemelt megjelenítése a konferencia során
 • Hirdetési felület a B5 formátumú konferencia - kiadványban (a nyomtatási határidő előtt megerősített támogatási szándék esetén)
 • A konferencia weboldalán céglogó elhelyezése
 • A logó mellett cégismertető és link a konferencia weboldalán
 • Minden szponzor adományokat vagy ajándéktárgyakat ajánlhat fel, amelyeket a konferencia zárása után kisorsolunk a konferencia résztvevői között.
Kiállítóknak nyújtott alap-szolgáltatások:
 • B5- ös felület a konferencia-kiadványban (a nyomtatási határidő előtt megerősített kiállítói szándék esetén)
 • Felület a konferencia helyszínén elhelyezett szponzori táblán
 • 1 fő részére teljes körű regisztráció
 • Cégismertető és link a konferencia weboldalán
 • Minden kiállító adományokat vagy ajándéktárgyakat ajánlhat fel, amelyeket a konferencia zárása után kisorsolunk a konferencia résztvevők között.
Helyszín, megközelítés & szállás

Main building University Debrecen

Helyszín

Cím 

Egyetem tér 1.
Debrecen, Magyarország
H-4032

Koordináták 

47.553 É 21.622 K
EOV Y: 843698 EOV X: 248721

Hogyan juthat el hozzánk?

Tömegközlekedés Debrecenben 

Villamossal a Nagyállomásról (vasútállomás)
1-es villamos: Nagyállomás – Egyetem
Menetidő: 38 min.
Jegyár: 300 HUF - 400 HUF (web)
Web: Tömegközlekedés

Busszal a Nagyállomásról (vasútállomás)
10, 10A, 10Y: Segner-tér - Egyetem tér
Menetidő: 20 min.
Jegyár: 300 HUF - 400 HUF (web)
Web: Tömegközlekedés

Debreceni Repülőtérről 

web
Menetidő: 14 min.


Térkép

Budapest reptérről 

web
Menetidő: 2 - 2.5 óra

Hotelek & szállások Debrecenben

Fedezze fel Debrecent okostelefonja segítségével!
Kattintson ide!Kapcsolat

Ha bármilyen kérdése van a konferenciával kapcsolatban, ne habozzon felkeresni bennünket.
Amint lehetséges, megválaszoljuk kérdését!